Veure des de primera filera com un tornado fa desaparèixer un edifici sencer a Nebraska

Actualitzat

La imatge s'ha fet viral a les xarxes socials, tot i que el fet va passar fa una setmana, el 26 d'abril, a Waverly, a Nebraska (EUA).

L'edifici destruït era un gran magatzem de Garner Industries, una empresa d'injecció de plàstics, dintre del qual hi havia 70 persones. Algunes fonts parlen de ferits i de tres víctimes mortals.

La imatge prové de la càmera del parabrisa d'un vehicle estacionat just davant de l'edifici, i el vídeo en temps real mostra com, en menys de deu segons, la força destructora del tornado fa desaparèixer del mapa un enorme edifici i els tres arbres.

Google Maps

Es tractava d'un tornado de categoria EF3 de l'escala de Fujita, amb vents de 250 a 320 km/h que poden arrencar literalment teulades de les cases i fer volar cotxes.

És curiós fixar-se en el detall de la finestra de la camioneta platejat de la dreta de la imatge, quan el vidre es trenca cap enfora, no per l'impacte d'una pedra, sinó per la baixada brusca de la pressió quan passa el tornado.

La situació va provocar un centenar de tornados en aquesta zona de Nebraska, un dels quals va causar un ensurt el mateix dia en atrapar un conductor de tren quan li va passar també just per sobre.

El conductor i l'enginyer van veure com s'acostava el tornado i com els forts vents sacsejaven el tren, cosa que els va obligar a refugiar-se per precaució. L'enorme pes del tren els va mantenir sans i estalvis.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut